Träemballage, Exportemballage

Maskin förbereds för packning i träemballage godkänt enligt Ispm 15

Behöver du Träemballage?

Liljeqvist Lådfabrik har tillverkat träemballage sedan 60-talet och har sedan dess växt och införskaffat en stor kompetens.

Vi konstruerar och tillverkar hållbara, säkra och representativa träemballage för våra kunder. Kundspecifika trälådor för avancerade produkter, maskiner, reservdelar och specialutrusningar. Vi skräddarsyr allt efter behov och önskemål oavsett produktens storlek. Materialet vi använder är trä eller fuktbeständiga skivor av typ spånskiva V313, plywood eller OSB III. Allt material är återanvändnings- eller återvinningsbart. Läs mer om vårt miljöarbete under fliken kvalitet & Miljö

Slutprodukterna kan exempelvis bestå av etuier, verktygslådor med måttanpassad inredning, present-lådor, maskinlådor, valslådor och magasinlådor. Formaten på våra träemballage varierar från några liters volym upp till 100m3.

Vi kan självfallet också tillverka andra produkter av grovsnickerityp.

Exportemballage

Vi tillverkar även måttanpassade exportemballage. Emballage som ska gå på export behöver vara tillverkat utav godkänt virke. Vi tillverkar således enbart med virke som är godkänt av jordbruksverket och den internationella standarden ISPM 15. Vilket innebär att virket hettas upp till 56 grader för att utrota eventuella skadedjur.

Slutprodukterna kan exempelvis bestå av verktygslådor med måttanpassad inredning, maskinlådor och valslådor.

Så kontakta oss oavsett om du behöver ett exportemballage, specialemballage eller någon annan form utav Träemballage.

Vad står ISPM 15 för?

ISPM 15 står för International Standard for Phytosanitary Measures No. 15.

I stort sett alla länder kräver att emballage tillverkat i trä inklusive stödjevirke som följer med gods vid import ska följa ISPM 15-standarden. Även EU kräver detta när emballage kommer från länder utanför EU.

Kraven i ISPM 15-standarden innebär således att exportemballage ska vara tillverkat utav barkat trä som är behandlat för att minska risken att växtskadegörare kan följa med träet. I Sverige behandlas träet vanligtvis genom värme­behandling i torkanläggning. Virket värmebehandlas till 56 º C i virkets kärna under minst 30 minuter. Detta leder till att eventuella skadeinsekter avlider. Medelfuktkvoten får högst vara 20 procent efter behandlingen.

Träet ska vara barkat

Det trä som används i exportemballaget ska vara barkat. Det får dock finnas kvar barkbitar som har en bredd som är mindre än 30 mm. De får då vara hur långa som helst. Det får även finnas kvar barkbitar som är bredare än 30 mm, om de har en yta som är mindre än 50 cm². Det är ungefär lika stort som ett kreditkort

Länkar till några av våra leverantörer. Besök gärna deras webbplatser genom att klicka på namnet.

AB Timber
Bjernareds Sågverk
Derome
Järnbolaget i Knislinge
Wiwood

Titta gärna i vårat Bildgalleri.

Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.

Vi gillar utmaningar

För oss är inga uppdrag omöjliga!

Vare sig det gäller mindre etuier och verktygslådor eller stora lådor för maskiner med volym på 100m3, har vi gjort det förut. Vi vet hur man konstruerar och tillverkar hållbara, säkra och representativa emballage för våra kunder. Vi berättar gärna hur vi kan lösa ditt uppdrag på bästa sätt.

Kontakta oss